Perheenvaihdos vol. 2

Kolmas ranskalainen perhe ja kolmas ranskalainen koti.

Vaihtovuoteni aikana minua majoittaa 3 eri perhettä ja noin pari viikkoa sitten vaihdoin niistä viimeiseen. Vaihtovuoden puolivälistä ollaan jo kaukana: aikaa jäljellä Ranskassa reilut 2 kuukautta. Paljon ihania juttuja kuitenkin vielä tiedossa, kuten omien vanhempieni visiitti Ranskaan ensi viikolla ja Rotary-vaihtareiden kanssa bussi-roadtrip läpi Euroopan suurien kaupunkien.
Kerrotaan kuitenkin tällä kertaa enemmän tästä perheestä.

Maantieteellisesti ei suuria mullistuksia tapahtunut: edellisestä kodista siirryttiin noin 500 metriä lähemmäs Rhône -jokea. Nyt ollaankin ihan rannassa.

näkymä terassilta joelle

Täällä kolmannessa kodissa asustellaan pikkuperheen voimin. Vain minä ja host-vanhemmat siis. Perheen poika on vaihto-oppilaana Ecuadorissa ja tytär opiskelemassa Grenoblen yliopistokaupungissa. Tämä ei minua juurikaan haittaa sillä molemmat vanhemmista ovat erittäin aktiivisia ja mukavia.

Tässä vaiheessa vaihtovuotta, kun ranskan kieli jo sujuvasti sujuu, oli vaihdos aika luonteva. Sama kaupunki, sama kieli, sama kulttuuri, sama koulu, samat ystävät, samat harrastukset. Muutos ei siis ollut ylivoimainen. Ensimmäisenä päivänä kun Ranskaan saavuin oli asiat vähän toisin.
Myös verrattaessa ensimmäiseen perheenvaihdokseen oli tämä vaihdos luontevampi, sillä osasin jo vähän aavistaa/odottaa mitä oli tulossa. Tiesin, ettei se ole niin iso juttu.

Tästä perheestä tiesin huomattavasti vähemmän verrattuna edellisiin. Olin heidät kyllä muutamaan otteeseen tavannut, mutta asuinpaikka ja ammatit olivat jääneet kysymysmerkiksi. Nyt ne tiedän.
Host-vanhempani toimivat paikallisen Intersport-liikkeen omistajina/myymäläpäällikköinä. Tämän lisäksi host-äitini on taiteilija ja järjestää näyttelyitä omille maalauksilleen silloin tällöin.

esimerkki yhdestä joulukuisen näyttelyn maalauksista

Intersport -liikkeensä kanssa host-vanhempani ovat aika varattuja, mutta olemme silti jo tässä kahden viikon aikana ehtineet tekemään kaikenlaista. Heti perheenvaihdon jälkeisenä sunnuntaina lähdimme testaamaan intersportin vuokrattavia sähköpyöriä Tain l'Hermitagen viiniviljelyksille ja kukkuloille. Matkanteko huipulle oli huomattavasti miellyttävämpää moottorin kanssa ;)

Koulusta meillä alkoi 2 viikon pääsiäisloma viime viikonloppuna ja me laitettiin loma käyntiin vauhdilla. Lähdettiin host-vanhempien kanssa heti lauantai-aamuna välimeren rannalle Marseilleen, jossa yövyttiin yksi yö. Kotiin kivuttiin Ardechen luontopainotteisen departementin, sekä useiden monumenttien ja bistrojen kautta.
Nyt ensimmäisen lomaviikon arkipäivät vietetään kotoseuduilla ja sitten viikonloppuna lähdetään pääsiäisenviettoon perheen loma-asunnolle.

Laitan muutamia kuvia vielä viimeaikaisesta elämöinnistä tähän loppuun :)

Mä ja perheen Tikru-kissa lomatunnelmissa
sähköpyöräseikkailut




seikkailu Marseillen pikkukaduilla

Mucem -museo Marseillessa

Aaseja Ardechessa!

Pont d'Arc (luonnon itse muovaama silta)

Näkymä Marseilleen Notre Dame de la Garde -kirkolta

Meidän luksushotelli Marseillessa

Ihanaa ja aurinkoista pääsiäistä kaikille sinne Suomeen!


Kommentit