Rotaryn siivillä

Mennään suoraan asiaan.

Järjestö, jonka kautta vaihtoon olen lähdössä on nimeltään Rotary. Seuraavaksi kerron vähän enemmän kyseisestä organisaatiosta.

Rotary International on voittoa tavoittelematon hyväntekeväisyysjärjestö, jonka ohjelman yksi osa on nuorisovaihto. Nuorisovaihdon tavoitteena on edistää kulttuurien välistä kanssakäymistä ja tuoda ns. "maailmaa yhteen"<3

Nuorisovaihto otettiin Rotaryn ohjelmaan vuonna 1972 ja nykyään siihen osallistuu vuosittain noin 8000 oppilasta ja 80 eri maata. Se on rotarypiirien välistä toimintaa, johon voi osallistua niin rotarien (=rotaryn jäsenten) lapset kuin muutkin. Rotaryn nuorisovaihto toimii vapaaehtoispohjalta osana sen kansainvälistä palvelua.

Rotarypiirit on maantieteellisiä alueita, joiden sisällä voi olla useita rotaryklubeja. Nämä klubit kokoontuvat säännölllisesti. Tilanteesta vähän riippuen voivat rotaryklubit halutessaan "lähettää maailmalle" yhden oppilaan ja vaihtokaupassa ottaa omiin hoteisiinsa vaihto-oppilaan vieraasta maasta.

Rotaryklubit, jotka yhteistyösä minut lähettää ja reissuani rahoittaa ovat Tampere International rotaryclub ja Lielahden rotaryklubi. Klubit kuuluvat piiriin numero 1390. Ranskassa minut ottaa vastaan piiri 1780.

Kuvahaun tulos haulle suomen rotarypiirit

Lisätietoa minut lähettävistä klubeista nettisivuilla:
Tampere international: http://www.rcti.fi/
Tampere Lielahti: http://www.lielahdenrotaryklubi.org/



MIKSI ROTARY?

Päädyin kaikista vaihtojärjestöistä valitsemaan Rotaryn, koska lähipiirissämme on rotarytoimintaan osallistuvia. He olivat jo isosisaruksilleni vaihtovuotta ehdottaneet, mutta isosiskoni eikä isoveljeni olleet liikaa innostuneet. Rotary myös herätti mielenkiintoni vaihto-oppilastoiminnasta huolimatta kansainvälisillä tavoitteillaan esimerkiksi edistää rauhaa ja auttaa ajankohtaisten ongelmien ratkaisemisessa.

Tässä rotaryn toimintaa kuvaava kuvasarja:
( https://www.rotary.org/en )






Kommentit